HHE Konferencecenter
Byherre
Hotel Hans Egede
Arkitekt
tnt nuuk a/s
Igeniører
Torben Melgaard
Entreprenør
BJ Entreprise
Underentreprenør
Kai Andersen A/S, Arssarnerit A/S og HJ Tek A/S
Opgave
Totalentrepriseudbud og detailprojekt
Beliggenhed
Nuuk
Omfang
Ombygning og tilbygning i alt ca 2.000 m²
Anlægsudgift
38 mio
År
2012

Hotel Hans Egede erhvervede i 2011 de to øverste etager i det daværende Pisiffik varehus. Pisiffik stod for at skulle flytte deres varehus til det nyopførte Nuuk Center. HHE ønskede de to etager indrettet med 5-stjernet konferencecenter, et antal nye hotelværelser og anretterkøkken i tilknytning til de 3 nye konferencerum. I samme ombæring ønskede HHE at ombygge og udvide eksisterende hotelreception samt modernisere de ældre hotelværelser beliggende på 2. sal i det tidligere varehus.

Opgaven omfattede desuden en udbygning mod Aqqusinnersuaq. Her blev receptionen nyopført med større og mere tidssvarende faciliteter såsom lounge med PC-arbejdspladser og café.

Konferencecenteret er indrette med 3 sale; den store plenumsal med plads til 350 personer og 2 mindre på 2. sal med plads til 100 i hver. Den store plenumsal, der også kan anvendes til koncerter, kan opdeles i 3 mindre med mobile lydvægge.

Bygningen fik nye og markant anderledes facader. De oprindelige gamle pladefacader blev erstattet at nye i glas og aluminium. Idéen med de kulørte glasfacader udspringer at ønsket om at etablere en kontrast til det ellers meget modulære hotelbyggeri. Heri lå også ønsket om at bygningen skulle udstråle den anderledes funktion. Det mere ”random” facadeudtryk skulle gå hånd i hånd med de meget forskelligartede arrangementer bygningen skulle komme til at udgøre rammen for.

Bygningens statiske forhold var en udfordring eftersom store rumligheder kræver et minimum af stabiliserende og bærende vægge. Men efter en længere beregningsproces kunne Torben Melgaard anvise hvorledes bygningens stabilitet kunne sikres. Og byggeriet kunne igangsættes.