Sipisaq Avannarleq

På hjørnet af Ceresvej og Aqqusinersuaq placeres en ny bygning i 4 etager.

I underetagen etableres både butiksarealer og boliger, mens 1-3 etage indrettes udelukkende til boliger.I alt 29 boliger som varierer i størrelse fra 33,7 – 91,1 m². 4 stk. 1-rums boliger, 7 stk. 2-rums boliger, 12 stk. 3-rums boliger og 6 stk. 4-rums boliger.

Stueetage og 1-3 etage er fuldt udbygget mens tagetagen kun delvist udnyttes til pulterrum (tilknyttet hver lejlighed), teknik og ventilation. Bygningen har et bebygget areal på 655 m² og et samlet bruttoareal på 2890 m².

Bygningen består af to sammenvoksede bygningskroppe, som er forskudt i forhold til hinanden og placeret i forlængelse af hinanden, således at den længste side er vendt langs Aqqusinersuaq.

Forskydningen medfører et friareal ud i mod Aqqusinersuaq, som bruges som forareal til butikkerne. Her vil der være mulighed for at lave siddearrangementer i læ for vinden.

Indhakket på modsatte side af bygningen kan b.la. bruges til et legeområde for børn, med klatrestativ. Her vil der ligeledes kunne etableres siddemuligheder, hvor man kan sidde og nyde udsigten over Tuujukhaven, i ly af den store vej.

Adgang til boligerne foregår fra gårdrummet igennem fælles trappeopgange. Der er adgang til 4 boliger på hver etage, dog er der i stueetagen adgang til alle 5 boliger. I stueetagen er der fra vindfang adgang til barnevognsrum og trappeopgangene er forsynet med elevatorer.

Adgangen til butikkerne kan foregå både fra gårdrummet og fra Aqqusinersuaq.

Bygningens tagflade er opdelt i to, som knækker over diagonalen, modsat af hinanden. Et vinklet sadeltag, som refererer til de omkringliggende bygninger og er med til at skabe samspil med bydelens andre nyere bygninger.

Bygningerne forsynes med ovenlys over trapperummene, samt altaner til alle boliger på 1-3 etage.