Hotel Express
Bygherre
Ejendomsselskabet Polarbo Aps
Arkitekt
tnt nuuk
Opgave
Hotel Express
Omfang
3400 m2
Anlægsudgift
85 mio
År
2018-

HHE Express hotel

På hjørnet af Aqqusinersuaq og Jens Kreutzmannip Aqq. i Nuuk opføres de kommende år et nyt hotel. HHE Express - en lillesøster til det fire stjernede hotel HHE.

HHE Express er et hotel, med små værelser og udviklet med inspiration fra lavpriskoncepter andre steder i verden. Dette er lykkedes uden at gå på kompromis med hverken komfort eller design.

Konceptet bygger på idéen om at gæster ikke opholder sig nævneværdigt på værelserne udover om natten og i de sene aftentimer.

Hotellet opføres i 4 etager. Etagerne 1-3 indrettes med i alt 108 hotelværelser med egne badeværelser.

Stueplan indrettes med 3 hovedfunktioner; kontorlejemål, hotelreception og butik.

Hotellets reception og lounge ligger i midten af bygningen. Her er både morgenmadsbuffet, køkken, arbejdspladser og kroge hvor man kan slappe af. Herfra er der adgang op til øvrige etager. Indgang til receptionsområdet både via hovedindgangen, som ligger på bagsiden af bygningen, og via indgangen beliggende ud til Aqqusinersuaq.

Højere oppe af Aqqusinersuaq er der indgang til kontorlejemålene, bestående af fælleskontor, to mindre kontorer samt møderum. Dertil toilet, køkken og printområde.

I modsatte ende af bygningen, ned i mod krydset og langs med Jens Kreutzmannip Aqq. er butikslejemålene placeret. På hjørnet får bygningens base skåret hjørnet af, for at give plads til en ordentlig indgang til butikken.

Bygningen opføres med delvis kælderetage, som indeholder depotplads, lagerrum, toiletter mv. til både butikken og hotellet.

Udformning:

Bygningen vil fremstå som et markant volumen ovenpå en transparent base. Den visuelle kontakt mellem inde og ude har været vigtig at skabe, for den oplevelse man får som forbipasserende /ankommende gæst.

Bygningsbasen er altovervejende udført med facadepartier i glas/alu. Mens de øvrige etagers facader er beklædt med alukassetter og alubeklædte vandrette og lodrette facadebånd.

Overfladerne udføres i højglans, der i nogen grad vil reflektere og spejle lys og omgivelser. Bygningens udtryk og karakter skifter når mørket falder på, idet hele bygningsbasen har indbygget spotlys, som også vil oplyse fortovet.

Facaderne har indbyggede effektbelysning, i form af lodrette LED bånd, hele vejen rundt om bygningen. 

Interiørgruppen A/S står for indretning af Hotellounge og værelser.