Hotel Express
Bygherre
Ejendomsselskabet Polarbo Aps
Arkitekt
tnt nuuk
Opgave
Hotel Express
Omfang
3400 m2
Anlægsudgift
85 mio
År
2018-2020

HHE Express hotel

Hotellet er beliggende på hjørnet af Aqqusinersuaq og Jens Kreutzmannip Aqq. i Nuuk. Hotellet stod færdigt og klar til ibrugtagning som planlagt i april 2020. Den verdensomspændende pandemi, udskød dog den officielle åbning af hotellet, som blev fejret ved reception d. 27. august 2020.

HHE Express – en lillesøster til det firestjernede hotel HHE. HHE Express er et prisvenligt alternativ til moderhotellet, og tilbyder små værelser udviklet med inspiration hentet ved lavpriskoncepter andre steder i verden. Dette er lykkedes uden at gå på kompromis med hverken komfort eller design.

Konceptet bygger på idéen om at gæster ikke opholder sig nævneværdigt på værelserne, udover om natten og i de sene aftentimer.

Hotellet er opført i 4 etager, hvor etagerne 1-3 indrettes med i alt 108 hotelværelser med eget bad. I bygningens stueplan, er der foruden hotellets reception og lobby, også blevet plads til kontorlejemål og butik.

Hotellets reception og lounge ligger i midten af bygningen. Her er både morgenmadsbuffet, køkken, arbejdspladser og hyggelige miljøer til afslapning. Der er indgang til lobbyen både fra bygningens forside og fra gårdrummet.

I den nordlige del af bygningen, er der indrettet separat kontorlejemål, bestående af fælleskontor, to mindre kontorer samt møderum. Dertil toilet, køkken og printområde.

I den modsatte ende af bygningen, på hjørnet af Aqqusinersuaq og Jens Kretumannip Aqq., er der indrettet til butikslejemål. Bygningshjørnet er i stueetagen afskåret, og udmærker sig som hovedindgang til butikken.

Bygningen er opført med en delvist udnyttet kælderetage, som indeholder depotplads, lagerrum, toiletter mv. til både butikken og hotellet.

Udformning:

Bygningen fremstår som et markant volumen ovenpå en transparent base. Den visuelle kontakt mellem inde og ude har været vigtig at skabe, for den oplevelse man får som forbipasserende /ankommende gæst.

Bygningsbasen er altovervejende udført med facadepartier i glas/alu. Mens de øvrige etagers facader er beklædt med alukassetter og alubeklædte vandrette og lodrette facadebånd.

Overfladerne udføres i højglans, der i nogen grad vil reflektere og spejle lys og omgivelser. Bygningens udtryk og karakter skifter når mørket falder på, idet hele bygningsbasen har indbygget spotlys, som også vil oplyse fortovet.

Facaderne har indbyggede effektbelysning, i form af lodrette LED bånd, hele vejen rundt om bygningen. 

Interiørgruppen A/S står for indretning af hotellounge og værelser.