Hotel Ilulissat
Bygherre
Frank og Tommy Bagger
Arkitekt
tnt nuuk A/S
Ingeniører
SWECO
Entreprenør
KJ Greenland
Beliggenhed
Ilulissat
Omfang
2.665 m2
År
2018-2020

Formål:

Tursimen er et af de områder, som Grønland på kort sigt forventer, vil skabe vækst og arbejdspladser. Ilulissat er med isfjorden allerede i dag, en attraktiv turistdestination – et potentiale der forsøges dyrket gennem flere og bedre faciliteter. Blandt mange andre tiltag, bliver der f.eks. bygget et isfjordscenter, der skal give et større indblik i den fabelagtige natur Ilulissat byder på.

På landsplan arbejdes der i øjeblikket ihærdigt på at få ændret lufthavnsstrukturen, så det ikke længere er nødvendigt at skulle mellemlande, inden turisterne når målet. Lufthavnspakken er vedtaget, og de nye – og større lufthavne i hhv. Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat, er nu et skridt nærmere virkelighed.

Allerede på nuværende tidspunkt, halter Ilulissat efter, med at kunne huse de mange turister. Derfor arbejdes der nu på at bygge et nyt hotel i byen. Hotellet vil ligge centralt, og med en god udsigt over fjorden og Diskobugten.

Udformning:

Bygningens form tager udgangspunkt i ønsket om, at give gæsten den bedst mulige hoteloplevelse. Bygningen er udformet som en vifte der folder sig ud; med værelser liggende for enden, som perler på en snor. Alle værelser ligger ud imod facaderne, og flest mulige med udsigt til fjorden.

Det nye hotel knytter sig til en eksisterende bygning, som på sigt kan inddrages til hotelfunktioner. Indgang til hotellet, sker igennem gårdrummet der skabes mellem hotellet og den eksisterende bygning. Mellembygningen indeholder lobby og reception, herfra videre adgang til trappetårnet med værelsesetager. På toppen, hvor udsigten er bedst findes hotellets cafe, i forlængelse heraf en tagterrasse med uhindret vue over by og fjord.

Hotellet indeholder i alt 79 værelser, fordelt på de 5 etager. Der er adgang til etagerne både via trappe og elevator.

Hotellet er udstyret med en 225 m2 stor tagterrasse, som kan benyttes af alle hotellets gæster. Herfra får man et godt overblik over by og fjord.