Hotel Ilulissat
Bygherre
Frank og Tommy Bagger
Arkitekt
tnt nuuk A/S
Igeniører
Torben Melgaard
Entreprenør
KJ Greenland
Beliggenhed
Ilulissat
Omfang
2.180 m² nybygning + 300 m² ombygning
Anlægsudgift
65 mio.
År
2018 - 2019

Formål:
Turisme er et af de områder, som Grønland på kort sigt håber, kan skabe vækst og arbejdspladser, og Ilulissat gør med sin isfjord, hvad den kan for at trække flere til. Der bliver spillet på flere tangenter for at tiltrække endnu flere turister i fremtiden. B.la. bliver der bygget et nyt isfjordscenter, der skal give turister et større indblik i den fabelagtige natur Ilulissat byder på.

På landsplan arbejdes der i øjeblikket ihærdigt på at få ændret lufthavnsstrukturen, så det fremover ikke længere er nødvendigt at skulle mellemlande, inden turisterne når målet. Der arbejdes med en plan om at udvide lufthavnene i hhv. Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat.

Allerede på nuværende tidspunkt, halter Ilulissat efter med at kunne huse de mange turister. Derfor arbejdes der nu på at bygge et nyt hotel til byen. Hotellet vil ligge centralt og med god udsigt over fjorden.

Udformning:
Bygningens form tager udgangspunkt i ønsket om at give gæsten den bedst mulige hoteloplevelse. Bygningen er udformet som en vifte der folder sig ud; med værelserne liggende ude for enden, som perler på en snor. Alle værelser ligger ud imod facaderne og flest mulige med udsigt ud til fjorden.

Det nye hotel knytter sig til en eksisterende bygning, som til dels indrettes med hotelfaciliteter. Fra den eksisterende bygning, vil der via en mellemgang være direkte adgang til det nye hotel.

Hotellet indeholder i alt 54 værelser, fordelt på de 5 etager. Der er adgang til etagerne både via trappe og elevator.

Hotellet er udstyret med en 275 m² stor tagterrasse som kan benyttes af alle hotellets gæster. Herfra kan man få et godt overblik over byen og fjorden.