Opgaven
I 2013 henvendte Grønlands Selvstyre sig for at få tegnet et forslag til en renovering og tilbygning til folkeskolen i Narsaq. Den eksisterende skole i Narsaq er opført i perioden 1964-1967 med 3 standardskolebygninger og med en senere større tilbygning i 1973. Skolen bestod af 6 særskilte bygninger. I tilstandsrapport fra 2008 er de 3 standardbygninger bedømt til at være saneringsmodne og de øvrige 3 bygninger værd at renoverer.
Opgaven var så at erstatte de 3 standardskolebygninger med en nybygning og renoverer og ombygge de 3 øvrige bygninger.
Programmet for opgaven blev at etablere en nutidig niveaudelt folkeskole på 1½ spor.
Opgaven er gennemført med ingeniørfirmaet Inuplan som totalrådgiver og tnt nuuk som underrådgiver på arkitektarbejder.
Placering
Skolen er placeret centralt i Narsaq by. Som følge af de eksisterende skolebygningers placering og ønske om at få et mere regulært udeareal, kunne nybygningen kun etableres hen over det areal hvor de 3 standardskolebygninger lå. Endvidere var det et ønske at alle bygninger var forbundet så man kunne komme indendørs til alle afsnit i skolen.
Udformning
De eksisterende bygninger er i 2 etager og bevaret i deres oprindelige udseende men restaureret med ny udvendig beklædning og nye vinduer. Nybygningen og mellembygningerne til de eksisterende bygninger har derimod fået sin helt egen og nutidige arkitektur med skrå glasfacade og skiffergrå pladebeklædning.
Indretning
De eksisterende bygninger er primært indrettet med istandsatte og ombyggede normalklasser i begge etager, og nybygningen er indrettet med skoletorv, fagklasser og administration. Nybygningens skoletorv er et dobbelt højt rum hvor man i begge niveauer har forbindelse ud til de eksisterende bygninger.
I skoletorvets stueetage er der direkte adgang til musiklokale og skolekøkken, og disse faglokaler har mobile åbninger ud mod skoletorvet så de kan fungere som en integreret enhed.