Renovering af rækkehusene på Radiofjeldet
Bygherre
ILLUUT a/s
Arkitekt
tnt nuuk
Ingeniører
Rambøll Grønland
Beliggenhed
Radiofjeldet, Nuuk
Omfang
Renovering af 48 boliger
År
2010 - 2012

Udvendig og indvendig totalrenovering, efterisolering samt etablering af nye udendørs arealer

Rækkehusene blok 41 -47 bestående af 7 bygninger på Radiofjeldet i Nuuk blev bygget mellem 1972-1977 som en del af masterplanen for hele Radiofjeldet. I dag er området som et vartegn for Nuuk.

Et af kendetegnene og stærkeste karakteristika for Radiofjeldet er de hvide facadebeklædninger og røde rækværk, som også er med til at binde bebyggelsen sammen som et område. Dette karakteristika er bevaret i renovering af rækkehusenes ydre beklædning, hvor der er monteret hvide fibercement brædder, der kræver minimalt vedligehold. Foruden ny facadebeklædning er der monteret nye vinduer, yderdøre samt altanværn i akryl i forskellige rød/gullige nuancer, som giver et spil på facaden ud mod byen og giver bebyggelsen et moderne islæt. Derudover er der etableret nye terrasser, altaner og rækværk i en klar rød farve, som løber langs hele bebyggelsen og bindes sammen af den røde farve. Alle de eksisterende skure er nedrevet og reetableret i samme form blot med klarere farver i grøn/gullige nuancer, som er med til skabe en variation langs gangforløbet. Gangstierne til boligerne er flyttet fra facaden ud langs skurene, for at give beboerne større grad af privathed både i boligen samt udendørsarealerne. Hertil er terrænet også reguleret og der er etableret græsskråninger for at give området mere vegetation.

Indvendigt er alle boliger totalrenoveret med nye entreer, køkkener, badeværelser, gulve, skabe samt malerbehandling. Derudover er alle vvs installationer i rækkehusbebyggelsen også renoveret.

I forbindelse med renoveringsprojektet blev gangbroen mellem blok 42 og centerområdet nedrevet, hvor alle installationer der var i broen blev gravet ned under vejen.