Tuujuk boliger og erhverv ll
Bygherre
Ejendomsselskabet Sermersooq ApS
Arkitekt
tnt nuuk
Ingeniører
Orbicon
Entreprenør
Permagreen
Opgave
29 boliger og erhverv i stueetagen
Beliggenhed
Nuuk
Omfang
2.720 m²
År
2019-2021

Tuujuk boliger og erhverv 2 etableres på det sydøstlige hjørne af Tuujuk langs Aqqusinersuaq nord for handelsskolens område, og ligger derfor meget centralt i Nuuk.

Bygningen ligner i sin skala, udformning, udtryk og funktion nabobygningen, som dog er spejlvendt, en anelse større, har en anden kulør samt mindre detaljemæssige variation på facaden. Bygningen vil både indeholde boliger samt erhverv i stueetagen. Variationen af funktionerne gør, at der vil være liv i bygningen i alle timer på døgnet. Samlet har bygningen er areal på 2.720 m2 med et grundareal på knap 680 m2.

Intensionen med de to bygninger er at skabe et urbant forløb langs Aqqusinersuaq, som skal give en fornemmelse af at vandre i et bymiljø, hvor bygningen flugter med gaden og stueetagens facader åbner op og henvender sig mod de forbipasserende. Imellem de to bygninger skabes en forbindelse mellem gaden og haven, hvor man kan komme til og fra haven, og hvor solen kan skinne imellem bygningerne.

Tuujuk boliger og erhverv er på 4 etager og består af 2 forskudte volumener i 2 forskellige størrelser, hvor begge har diagonale tage som en nyfortolkning af sadeltaget. I det store volumen er der erhvervs-/cafe-/butiksarealer i stueetagen, som åbner sig i form af store vinduespartier med mulighed for udstilling, som henvender sig både mod Aqqusinersuaq og Tuujuk Haven. Foran dette volumen etableres en forplads, hvorfra der er adgang til kunderne, og hvor der er mulighed for evt. udeservering i de varme sommerdage. Evt. varelevering vil foregå fra parkeringspladsen der ligger nordøst for bygningen.

Bygningen henvender sig med store vinduespartier både mod Aqqusinersuaq, Kongevej samt den fremtidig Tuujuk Have, og har derfor en 360 graders orientering, således bygningen virker imødekommende fra alle sider.