Arctic Park
Bygherre
Sisorarfiit-Skiliften
Arkitekt
tnt nuuk
Opgave
Illustrationshæfte
Anlægsudgift
C-overslag 325 mio.
År
2019

Download:

Tnt nuuk har bistået med at udfolde et forslag til et ambitiøst og visionært projekt i landskabet bag Quassussuaq (Lille Malene). Projektet tager afsæt i Sisorarfiit-Skiliftens idéoplæg om at etablere en attraktiv fritids- og aktivitetspark i Nuuks bagland og herved åbne op for tilgængeligheden af det storslåede landskab for byens borgere og turister.

Området ligger omkring 8 km fra Nuuk centrum. Landskabet karakteriseres ved at det ligger mellem 4 fjeldtoppe; Isikkivik, Kuanninguit, Quassussuaq og Ukkusissaq. Området ligger i læ og er ofte lunt om sommeren, hvilket danner grobund for en frodig natur med forskellige planter med bær, svampe og blomster. Om sommeren bruges området i dag til gåture, løbeture, vandreture og af alle med interesse for naturen. Om vinteren er området utilgængeligt for de fleste, dog bliver dele af området benyttet af langrendsløbere, snescootere og enkelte erfarne vandrerfolk.

Nuuks bagland skal med Arctic Park være et aktivt landskab året rundt og et nyt samlingssted i naturen tæt på den voksende by. Projektets mission er at skabe fantastiske og unikke oplevelser i naturen for alle, børn som ældre, borgere som turister på tværs af sæsoner. Projektet indeholder både etablering af vej, centerområde med café og administration, helårsstolelifte, restaurant, hytteområde, lejrskole mm. Til sammen skal dette gøre det tilgængeligt for flest mulige mennesker og samtidig muliggøre en pallette af aktiviteter i området. Dels om vinteren med alpinski, langrend, skøjter, skiskydning, vandreture og diverse konkurrencer samt om sommeren med vandring, mountainbiking, klatring eller bare en tur op for at nyde udsigten.